Prvenstvo škole u košarci 23.12.2016 godine

U sklopu školskih prvenstava koji se održavaju svake godine u Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi, održano je prvenstvo u košarci u kojem su učestvovale muške I ženske ekipe iz svih razreda. Utakmice su se igrale u periodu novembar – decembar 2017. godine, a 23. decembra održalo se muško i žensko finale. U ženskom finalu našle su se ekipe I/1 razreda i II/3 razreda gde je ekipa I/1 pobedila. Muški finalisti bili su ekipa III/1 razreda i IV/1 razreda gde je ekipa IV/1 bila bolja i ona je odnela titulu pobednika 2016/2017. školske godine. Održavanjem ovih prvenstava, Školsko sportsko društvo “Polet” nastavlja svoju tradiciju koja Belocrkvansku gimnaziju i ekonomsku školu čini jedinstvenom u ovom okrugu.Sajam obrazovanja 8.4.2016

Kao i svake godine, naša škola je uspešno predstavljena na sajmu obrazovanja održanom u Vršcu 8.4.2016. godine.


Učenička poseta Češkoj

Kao i predhodnih godina, Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola je i ove godine obnovila saradnju sa Repubilkom Češkom. Rezultat toga bilo je i ovogodišnje putovanje učenika naše gimnazije, koji su u periodu od 2.11. do 9.11.2015. posetili Prag, Teplice, Krumlov i (još nešto) u Češkoj i Drezden u Nemačkoj. Sunčica, Marina, Milica, Jelena, Vuk i Petar su zbog svog angažovanja u školskom parlamentu nagrađeni ovim putovanjem, bez ikakvih troškova. Takođe, društvo im je pravila direktorka Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole, Mirjana Pančić Bužek. Pri dolasku u školu sačekani smo od strane profesora te škole koji su nas zvanično pozdravili i poželeli nam prijatan boravak u njihovoj zemlji. Prelep ambijent, uređenost, sama građevina škole je fascinantna sama po sebi. Sledeći dan smo posetili Drezden, gde se po tradiciji 27. novembra održava najstariji Božićni sajam. Poznatiji je po porcelanu koji se od 1708. izrađuje ručno. Prag me je najviše oduševio svojom jednostavnošću, iako je vrlo kompleksan. Poznat je po Karlovom mostu kao i po Praškom dvorcu. Takođe, tu je i Astronomski sat koji odiše istorijom Praga. Posetili smo i dvorac Hluboka, koji je proglašen nacionalnim spomenikom Republike Češke. Češki Krumlov, kao jedan od najočuvanijih starih gradova u Češkoj, pod zaštitom je UNESC-a. Nalazi se u južnom delu Češke Republike blizu granice sa Austrijom. Dvorac u Češkom Krumlovu je bio u vlasništvu porodice Rozenberg, koji su mestu dali ružu kao simbol. Kompletan utisak upotpunila je poseta Buđevicama.


Božićna Pijaca

U subotu, 20.12.2014. đački parlament Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole organizuje BOŽIĆNU PIJACU! Okićena kućica biće postavljena ispred gradske galerije. Kućica će raditi od 9h do 20h.


Svečana dodela diploma 17. jun 2014/2015

Donacija školi- Juna 2015. školu su posetili gospodin Vojinović Stanoje iz Danske i gospođa Vojinović Mira iz Holandije, inače bivši učenici naše škole. Ovom prilikom, oni su donirali našoj školi određena materijalna sredstva od kojih će u narednom periodu biti renoviran kabinet fizike.


POSETA ČEHA IZ TEPLIČKE GIMNAZIJE NAŠOJ ŠKOLI

7. i 8. Juna 2015. našu školu su posetili Zdeněk Bergman direktor i Martin Rak profesor tepličke gimnazije iz Češke iz Usteckog regiona, čiji smo mi bili gosti ove školske godine. Predložili su buduću saradnju u vidu razmene učenika i zajednički nastup pri konkurisanju za danube projekte kod IPA programa Evropske Unije. Takođe su donirali našoj školi 2 računara i 7 monitora.

Proslava Svetog Save |2016|

Knjževno veče: Adventni običaji

Noć muzeja 2015. godine

Dani nauka 2015. godine

Poseta Češkoj u septembru 2015. godine